top of page

VÅR HISTORIA

Sustainaboule är en restaurang & bar, en mötesplats med boulespel och en del av ett större systemskifte. Vi tar tillvara på det som annars skulle gå förlorat – råvaror, kunskap och social energi – och gör det till något levande, gott och meningsfullt.

Hos oss står matsvinnet i centrum, men inte som ett problem – utan som en möjlighet. Vi räddar råvaror från grossister och leverantörer, och förvandlar dem till kreativa rätter, drycker och produkter. Det betyder att vår meny förändras ofta, styrd av säsong, tillgång och inspiration. Varje måltid hos oss är ett unikt uttryck för vad som just nu finns att ta tillvara.

Men Sustainaboule handlar inte bara om mat. Det handlar om att skapa en plats där människor möts. Här samsas lunchgäster, bouleentusiaster, hållbarhetsnördar och nyfikna förbipasserande. Vi tror att förändring börjar med relationer – till varandra, till maten och till planeten.

Bakom Sustainaboule finns Jordklot – en aktör som driver innovation inom hållbar mat, cirkulär ekonomi och socialt företagande. Sustainaboule är en förlängning av det arbetet: en plats där vision blir verklighet, mitt i vardagen.

Vi bygger framtidens matsystem med matglädje, omsorg och samarbete. Och vi gör det tillsammans med dig.

sustainaboule-the-kloud-42.jpg

Leo Brood Björk, grundare

sustainaboule-the-kloud-46.jpg

Ringo Nilsson, grundare

bottom of page